Extreem licht om te lezen en tegelijkertijd super sterke blogs

HomeZakelijkAfvalcontainer huren voor je bedrijfsafval

Afvalcontainer huren voor je bedrijfsafval

-

Als bedrijf produceer je nu eenmaal afval. Je kunt dit tot een minimum proberen te beperken en extra moeite doen om je bedrijfsafval te scheiden. Dat zijn goede stappen, maar uiteindelijk ontkom je er niet aan dat je bedrijfsafval produceert. Om dit af te voeren kan je een vuilcontainer huren. In dit artikel geven we je wat meer uitleg over de mogelijkheden.

Bouwcontainer huren voor bouw- en sloopafval of voor grofvuil

Zit je bedrijf middenin een verbouwing, dan heb je meestal te maken met een berg puinafval of bouwafval dat je kwijt moet. Containers zijn er al vanaf 3m3 tot 10m3. Schat in hoeveel puinafval je moet afvoeren en kies de bak met de afmetingen die daarbij past. Wees je ervan bewust dat je het afval niet hoger dan twintig centimeter boven de container uit mag laten steken. Zit de afvalbak vol? Dan pleeg je een belletje om de container op te laten halen of om te laten wisselen.

Vuilcontainers voor restafval, papier en karton of glas

Naast bouwwerkzaamheden produceren bedrijven veel afval tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Afhankelijk van de hoeveelheid kan je een abonnement op een vuilcontainer nemen. Verwacht je bijvoorbeeld veel afval te produceren, dan kan je een container tot wel 1100 liter huren. Daar passen ongeveer 19 vuilniszakken in. Je bepaalt zelf hoe vaak deze geleegd wordt. De prijs wordt bepaald aan de hand van de soort afvalstroom, de grootte van de container en hoe vaak deze geleegd moet komen worden.

Afval ophalen wordt ook voor je geregeld

Een afvalcontainer huren is één ding, maar je wilt vervolgens ook graag dat je deze niet zelf hoeft te legen. Het is verstandig hiervoor een abonnement af te sluiten, zodat dit door een externe partij geregeld wordt. Als je een afvalcontainer huurt kan je dit bijna altijd wel met dit bedrijf regelen.

Afval scheiden blijft belangrijk

Als je een vuilcontainer voor restafval huurt, blijft het belangrijk dat je nog steeds je afval scheidt. Het is niet de bedoeling dat je in deze ene container ook al je karton en je glaswerk deponeert. Het wordt namelijk erg moeilijk deze afvalstromen te recyclen als alles door elkaar heen zit. Uiteindelijk wil je met je bedrijf ook graag bijdragen aan gescheiden afvalstromen, aangezien dat minder impact heeft op het milieu. Ook interessant kan het zijn om te kijken naar op welke punten in je bedrijf je afvalstromen kunt verminderen. Printen jullie bijvoorbeeld nog steeds heel veel, omdat je veel documenten moet tekenen of lezen? Wellicht kom je met een goede PDF lezer op een tablet of laptop ook al een heel eind.

In dit artikel hebben we je een paar tips gegeven voor afvalstromen binnen je bedrijf. We hopen dat dit je geholpen heeft.

Sterk gerelateerde blogs

Alles over het verduurzamen van je onderneming

Een van de onderwerpen waar ondernemers zich de laatste jaren steeds vaker mee bezighouden, is duurzaamheid. Dat is niet heel gek: menig consument vindt het...

Omgevingsmanagement is onderdeel van ieder project

Er is geen project in de bouw dat niet te maken zal krijgen met omgevingsmanagement. Wanneer je met een project bezig bent zal er namelijk...

Heb jij deze verzekeringen al afgesloten?

Verzekeringen zijn doorgaans geen zaken waar we ons graag mee bezig houden. Het kost veel tijd om uit te zoeken welke verzekeringen je nu precies...

Waarom het belangrijk is om uw bedrijfspand schoon te houden

Het onderhouden van een schone en georganiseerde werkruimte is om verschillende redenen belangrijk. Het geeft u niet alleen een goed gevoel om een opgeruimde omgeving...

Sterke blogs