Carbon frame onderzoek met ultrasoon techniek

carbon frame onderzoeken op schade met de ultrasoon carbon scanner.

De DolphiCam ultrasoon scanner is speciaal ontwikkeld voor het onderzoeken van dunwandig carbon structuren en dus geschikt voor een carbon frame onderzoek van carbon race of ATB fietsen. De ultrasoon scanner maakt gebruik van 16.000 ultrasone zenders en ontvangers een een accuraat 2D en 3D beeld creëren van de carbonstructuur.

De ultrasoon golven hebben de juiste frequentie om door de verschillende carbonlagen te stromen. Zodra de golven lucht signaleren in het carbon laminaat, geven ze een signaal af aan de ontvanger. Aangezien een breuk of délaminatie in een carbonframe altijd lucht bevat, is de ultrasoon scanner perfect om kleine scheurtjes of délaminaties op te sporen.

Wat is het verschil tussen een breuk en een delaminatie.

Een scheur in een carbon frame is vaak het gevolg van een hoge piekbelasting. Een val kan leiden tot een dergelijke piekbelasting. In veel gevallen is een scheur zichtbaar. Echter, een klein breukje is lastig waar te nemen en kan bij belasting uitgroeien tot een grote breuk..

Een delaminatie is niet waarneembaar van buitenaf. Hierbij zijn één of meer carbonlagen door de impact los van elkaar geraakt. De buitenste laag is nog intact waardoor de delaminatie niet waarneembaar is met het blote oog. Ook in het geval van een delaminatie zal deze bij belasting uitgroeien tot een grotere struturele verzwakking. Een grote delaminatie leidt zo uiteindelijk tot een breuk in het frame.

Wat zijn de kosten van een carbon frame onderzoek.

ultrasoon-scannen-prijzen-incl-btw-4

Wanneer je een fietsverzekering hebt bij de NTFU met een carbonmodule, dan worden de kosten van de ultrasoon scan vergoed na een impact. Uiteraard neemt de expert van de NTFU hierin het besluit of de scan noodzakelijk is. Hierbij spelen meerdere factoren een rol zoals de aanwezige schade aan de fiets en de mate van de impact.

Hoe werkt een scan aanvraag?

1. Stuur ons een mail met daarin je aanvraag.

2. Je ontvangt binnen 1 werkdag een offerte.

3. Vul het PDF aanvraag formulier in:  

4. Verzend het frame of onderdeel naar het adres in het aanvraagformulier en voeg hierbij het ingevulde en ondertekende formulier.

5. Binnen 5 werkdagen ontvang je het scanrapport incl. advies.

 

Scan aanvraag formulier
Scan aanvraag formulier

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.