Extreem licht om te lezen en tegelijkertijd super sterke blogs

HomeAlgemeenDames stadsfiets, voor de dagelijkse activiteiten

Dames stadsfiets, voor de dagelijkse activiteiten

-

Stadsfietsen zijn speciaal gemaakt voor dagelijkse activiteiten. Naar school, werk of snel boodschappen doen. Deze fiets is stevig en robuust genoeg om dat even snel te doen. De fiets is vooral extreem populair in, je raadt het al, de stad. Er zijn zowel stadsfietsen voor dames als heren.

Kies voor een dames stadsfiets

De stadsfiets voor dames is het populairst en meest verkocht in Nederland. En dat is heel begrijpelijk. De fiets is ideaal geschikt voor kleinere afstanden. Voor als je bijvoorbeeld naar school moet, even naar de winkel of naar werk. Daarnaast is fietsen sowieso goed voor je en je bent lekker sportief bezig. Ook is een dames stadsfiets erg goed bestand tegen weersinvloeden, zoals wind en regen. Zo gaat je fiets langer mee en kan je er langer van genieten.

De dames stadsfiets met versnellingen

Er zijn veel dames stadsfietsen in verschillende uitvoeringen. De stadsfiets dames zonder versnellingen kom je niet vaak meer tegen. Maar wist je dat een stadsfiets zonder versnellingen laag in onderhoud is en erg praktisch? Comfort daarentegen is ook erg belangrijk dus kiest men al snel voor een stadsfiets met versnellingen. Met de verschillende versnellingen maak je zelf de keuze of je licht of zwaar trapt. Stadsfietsen voor dames hebben een gesloten kettingkast waardoor er weinig onderhoud voor nodig is. Als je voor een sportieve dames stadsfiets kiest, heb je een open kettingkast met meerdere versnellingen.

De sportieve dames stadsfiets

Als je een sportief type bent dan is de sportieve dames stadsfiets de ideale fiets om de stad en omgeving onveilig te maken. Je zit met het zadel in een sportieve zithouding, hebt een open kettingkast, bevat een derailleurversnelling en is uiteraard erg licht. Het maakt deze fiets ideaal geschikt en aangenaam voor het rijden op lange vlakke stukken. Maar ook in de stad rijd je met gemak door druk verkeer. Vergeet ook niet doordat deze fiets zo licht is, je het zonder moeite kan verplaatsen.

Stadsfiets testen voordat je besluiten neemt

Ben je ervan overtuigd om een stadsfiets te kopen? Uitstekende keuze. Maar ben je er nog niet helemaal over uit welke het gaat worden? Verschillende fietsenwinkels bieden proefritjes aan zodat je zelf kan aanvoelen hoe de fiets rijdt. Daarnaast kan je de fiets in het echt zien en bepalen of het wel echt bij jou past. Houd er rekening mee dat een dames stadsfiets een lagere instap heeft wat voor het evenwicht makkelijk is. De keuze in stadsfietsen is enorm, van erg praktische modellen tot de eerdere besproken sportieve modellen.

Sterk gerelateerde blogs

Vrijetijdsbesteding onder de loep

Wanneer je een trouwe werknemer of student bent, heb je in het weekend wel even wat rust verdiend. Rust? Dat betekent voor ieder individu iets...

Leuke bezigheid voor jouw hond

Een hond nemen is tegenwoordig niet meer weg te denken. In bijna ieder gezin is er wel een hond. Dit is ook niet zo gek,...

Ben jij al in bezit van duurzame kleding?

Duurzaam is in. Je hoort er dan ook steeds vaker over in je omgeving en er wordt in de media veel aandacht aan besteed. Duurzame...

Sterke blogs