Extreem licht om te lezen en tegelijkertijd super sterke blogs

HomeAlgemeenVrije tijdDe mysterieuze oorsprong van Ashwagandha en het gebruik tegenwoordig

De mysterieuze oorsprong van Ashwagandha en het gebruik tegenwoordig

-

Als het gaat om kruidengeneeskunde zijn er weinig kruiden met zoveel mysterie en intrige als ashwagandha. Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde, en de voordelen ervan zijn goed gedocumenteerd. Maar waar komt ashwagandha vandaan? En hoe is het zo'n populair kruidenmiddel geworden?

Allereerst, waar komt de naam Ashwagandha vandaan?

Het woord "ashwagandha" betekent letterlijk "paardengeur". Dit komt doordat de verse wortels van het kruid een paardachtige geur hebben. In India gaat een oude mythe rond dat het innemen van ashwagandha je de kracht en sterkte van een paard geeft. We kunnen niet zeggen of dit kruid naar een paard ruikt. Maar het is cruciaal om te weten dat ashwagandha extract een sterke aardse geur heeft. Opmerkelijk is dat de soortnaam somnifera in het Latijn vertaald kan worden als "slaapmiddel".

De ware oorsprong van ashwagandha is een beetje een mysterie. Het kruid wordt genoemd in oude hindoeteksten, maar het is onduidelijk waar het precies vandaan komt. Sommigen geloven dat ashwagandha afkomstig is van het Indiase subcontinent, terwijl anderen geloven dat het uit Afrika of Arabië komt. Ongeacht de ware oorsprong, wordt ashwagandha al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde.

In de traditionele Indiase geneeskunde wordt ashwagandha beschouwd als een "rasayana", wat betekent dat het een lang leven en verjonging bevordert. Het kruid wordt vaak gebruikt om angst, stress en slapeloosheid te behandelen. Het zou ook de immuniteit verhogen, de cognitieve functie verbeteren en ontstekingen verminderen. Echter zijn deze claims niet onderbouwd door de wetenschap. 

Tegenwoordig is ashwagandha een van de populairste kruiden ter wereld. Het is op grote schaal beschikbaar in supplementvorm en wordt vaak gebruikt om dezelfde aandoeningen te behandelen als waarvoor het in de traditionele Indiase geneeskunde werd gebruikt. Als je ashwagandha wilt proberen, overleg dan eerst met je zorgverlener om er zeker van te zijn dat het veilig voor je is.

Ashwagandha kopen – Welke supplementen bevatten ashwagandha? 

Vitaminesperpost biedt drie ashwagandha supplementen aan in hun online winkel. Deze supplementen kunnen met name spanning en stress verlichten. Het persoonlijke leven en de gezondheid van mensen worden tegenwoordig steeds meer beïnvloed door stress. Volgens schattingen worden lichamelijke symptomen van stress door 75% van de mensen in Westerse landen gevoeld, terwijl mentale symptomen door nog eens 70% worden gevoeld. Mensen zoeken daarom steeds vaker naar "natuurlijke" hulp in de vorm van een supplement. Ashwagandha kopen doe je eenvoudig op de webshop van vitaminesperpost.nl. Zoek je andere supplementen, zoals Shjilajit of Moerbei extract? Ook voor deze supplementen en velen andere kan je terecht bij vitaminesperpost.

 

Sterk gerelateerde blogs

Vaccineren voordat je op reis gaat: dit moet je weten!

Reizen kan een geweldige ervaring zijn, maar het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen ziektes die in bepaalde gebieden voorkomen. Vaccinaties kunnen je helpen...

¡Vamos a España! Vijf Spaanse steden die je écht moet hebben gezien

Het meest populaire vakantieland in Europa is onomstotelijk Frankrijk. Niet alleen Nederlanders gaan massaal op vakantie naar Franse steden, stranden en natuur. Op de tweede...

Wat is er te doen vanuit verschillende culturele invalshoeken in nederland?

Kunst, cultuur, architectuur en geschiedenis: Nederland is een land met een gevarieerde culturele achtergrond. Of je nu een liefhebber bent van technologie, kunst of architectuur,...

Wat zijn de leukste plekken om met kinderen in utrecht te bezoeken?

Kom je in Utrecht met je kinderen te maken? Dan kun je er zeker van zijn dat er leuke plekken zijn waar je naartoe kunt...

Sterke blogs