GlassCast Glasheldere Epoxy Giethars

GlassCast Glasheldere Epoxy Giethars

Epoxy giethars van GlassCast voor uiteenlopende toepassingen

De epoxy giethars van GlassCast is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar epoxy giet- en coatinghars. Met behulp van GlassCast epoxy giethars kunnen zeer speciale epoxyhars-producten worden gemaakt, van bijzondere figuren en sculpturen tot originele sieraden en decoratieve elementen. In dit artikel zetten we de toepassingsmogelijkheden van en verschillen tussen de epoxy giethars producten van GlassCast overzichtelijk op een rijtje.

 

GlassCast 3 - heldere epoxyhars voor perfecte coating

GlassCast 3 is een heldere epoxy giethars die wordt gebruikt voor het creëren van unieke glanzende coatings op o.a. vloeren, bar- en aanrechtbladen, meubilair, toonbanken en kunstwerken. GlassCast 3 epoxy giethars is ideaal voor projecten waarbij je slechts een relatief dun, maar vlak en glanzend oppervlak wilt bereiken. GlassCast 3 is eenvoudig te gebruiken, slijtvast en heeft een uitstekende UV-bestendigheid.

GlassCast 3 – Toepassingsmogelijkheden

 • Vloerafwerking, eventueel in combinatie met pigmenten
 • Bar- en aanrechtbladen, eventueel in combinatie met het incoaten van elementen
 • Meubilair, zoals (steigerhouten) tafels en hangplanken
 • Toonbanken, eventueel in combinatie met pigmenten, kleuren of ingegoten elementen
 • Afwerking van kunstwerken, zoals sieraden en modelbouw
Epoxy giethars GlassCast 3

GlassCast 3 voordelen

GlassCast 3 – De Voordelen

GlassCast 3 epoxy giethars is ontwikkeld om gebruikers zo eenvoudig mogelijk met het product te laten werken. Speciale toevoegingen in de coatinghars zorgen ervoor dat het oppervlak na uitharding zo glad en glanzend mogelijk is. Bij andere producten zie je vaak dat dit niet of niet volledig het geval is. GlassCast 3 maakt gebruikt van een geavanceerde technologie waardoor ingesloten luchtbellen tijdens het uitharden worden verdreven.

De UV-bestendigheid van GlassCast 3 zorgt ervoor dat er bij blootstelling aan zonlicht geen vergeling of verkleuring optreedt. Hierdoor blijven je meubels, vloeren en kunstwerken er ook na vele jaren nog perfect uitzien. Let op: aangeraden wordt om GlassCast 3 alleen te gebruiken voor toepassingen binnenshuis.

Kortom, na uitharding is GlassCast 3 ongelooflijk slijtvast en UV-bestendig. Mocht de coating er na verloop van tijd er toch iets minder mooi uit te komen zien, dan is dit eenvoudig op te lossen door het oppervlak te bewerken met een speciaal hiervoor geschikt polijstmiddel.

Epoxy gietharsen van GlassCast

GlassCast 3 zorgt voor…

 • Een helder, vlak en glanzend oppervlak
 • UV-bestendigheid
 • Ongelooflijke slijtvastheid: robuust & krasbestendig

GlassCast 3 gebruiksaanwijzing

GlassCast 3 is eenvoudig toe te passen en levert verbluffende resultaten op. Lees voor gebruik altijd de bijgevoegde veiligheids-, gebruiks- en technische gegevens goed door. Daar vind je ook de precieze aanwijzingen voor het correct afmeten, mengen en gebruiken van de GlassCast 3 coatinghars.

GlassCast 3 wordt verkocht als set met daarin de hars en de verharder. Bepaal vooraf hoeveel hars je nodig hebt voor het te bewerken oppervlak. Het zou zonde zijn als je te weinig hebt besteld of als je teveel hars overhoudt.

Je begint met de epoxy giethars en de verharder in de juiste verhouding af te meten en te mengen. Ook kun je direct eventuele pigmenten of kleuren aan de coatinghars toevoegen. Giet vervolgens de gietharshars op het betreffende oppervlak (tot maximaal 5 mm diepte). Laat hierna de hars goed drogen. Na ongeveer één dag zal de hars voldoende uitgehard zijn. Dit kan echter per oppervlak verschillen.

GlassCast 3 kopen? – Bestel direct op CarbonOnline.nl

GlassCast 10 - de ideale epoxy giethars voor kleine gietstukken

GlassCast 10 epoxy giethars is een heldere en UV-bestendige giethars die speciaal is ontwikkeld voor kleinere en verfijnde gietstukken zoals sieraden, kunstwerken en kleine objecten. GlassCast 10 wordt veel door hobbyisten, zoals kunstenaars en modelbouwers, gebruikt. De giethars kan eenvoudig worden gebruikt om (kleine) onderdelen tot ongeveer 10 mm dik in één keer te gieten.

In vergelijking met GlassCast 3 zorgt GlassCast 10 niet voor een perfect vlakke en glanzende afwerking. Het is daarom zaak om het onderdeel/object na uitharding af te werken met een speciaal polijstmiddel.

GlassCast 10 – Toepassingsmogelijkheden

 • Sieraden en kleine onderdelen, helder of in combinatie met tinten en/of kleuren
 • Kunstobjecten, door gebruik te maken van lagen, pigmenten, kleuren en effecten
 • Het gieten van kleine beeldjes en miniaturen
 • Dikke aanrecht-, werk en barbladen (tot 10 mm) – met ingegoten onderdelen
 • Watereffecten voor kunst en modelbouw
Epoxy giethars GlassCast 10
GlassCast 10 voordelen

GlassCast 10 zorgt voor een ongelooflijk helder en UV-bestendig oppervlak van unieke kunstwerken, sieraden en andere gietstukken. GlassCast 10 maakt gebruikt van een geavanceerde technologie waardoor ingesloten luchtbellen tijdens het uitharden vrijwel allemaal zullen worden verdreven, zonder dat je hier zelf naar hoeft om te kijken.

 • Een helder en UV-bestendig oppervlak van (kleine) gietstukken
 • Vrijwel geen luchtbellen na uitharding
 • Ideaal voor ingewikkelde gietstukken
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geurloos en krimpt niet na uitharding
GlassCast 10 gebruiksaanwijzing

Het juiste gebruik van GlassCast 10 zorgt voor de beste resultaten. Lees voor gebruik altijd de bijgevoegde veiligheids-, gebruiks- en technische gegevens goed door. Daar vind je ook de precieze aanwijzingen voor het correct afmeten, mengen en toepassen van de GlassCast 10 epoxy giethars.

GlassCast 10 wordt verkocht als set met daarin de hars en de verharder. Bepaal vooraf hoeveel hars je nodig hebt voor het gietstuk. Het zou zonde zijn als je te weinig hebt besteld of als je teveel hars overhoudt.

Je begint met de hars en de verharder in de juiste verhouding af te meten en te vermengen. Ook kun je direct eventuele pigmenten of kleuren aan de epoxy giethars toevoegen. Giet vervolgens de hars (tot maximaal 10 mm diepte) in de mal of holte. Laat hierna de hars minimaal 24 uitharden.

GlassCast 10 kopen? – Bestel direct op CarbonOnline.nl

GlassCast 50 epoxy giethars voor dikke gietstukken

GlassCast 50 epoxy giethars is een heldere, UV-bestendige epoxy giethars, speciaal voor het gieten van dikke gietstukken. GlassCast 50 wordt veel gebruikt voor de zogenaamde river tables (riviertafel).

Door de langzame uitharding kan je met GlassCast 50 dieptes tot 50 mm (25 mm in hout) per laag gieten.

In vergelijking met GlassCast 3 zorgt GlassCast 50 niet voor een perfect vlakke en glanzende afwerking. Het is daarom zaak om het object na uitharding af te werken met een speciaal polijstmiddel.

GlassCast 50 toepassingsmogelijkheden

 • Het gieten van riviertafels (tot 25 mm per gietbeurt)
 • Opvullen van gaten of oneffenheden in hout, eventueel in combinatie met pigmenten
 • Het gieten van grote gietstukken, zoals beelden en kunstwerken
Epoxy giethars GlassCast 50
GlassCast 50 voordelen
Epoxy giethars river table GlassCast

GlassCast 50 zorgt voor een ongelooflijk helder en UV-bestendig oppervlak van grote gietstukken en maakt gebruikt van een geavanceerde technologie waardoor ingesloten luchtbellen tijdens het uitharden vrijwel allemaal verdwijnen.

 • Een helder en UV-bestendig (groot) gietstuk
 • Vrijwel geen luchtbellen na uitharding
 • Ideaal voor grote gietstukken
 • Mogelijkheid tot uitbreidingstoepassingen met bijvoorbeeld pigmenten en kleuren
 • Geurloos en krimpt niet na uitharding
GlassCast 50 gebruiksaanwijzing

Het juiste gebruik van GlassCast 50 zorgt voor de best mogelijke resultaten bij het gieten van grote en/of dikke gietstukken. Lees voor gebruik altijd de veiligheids-, gebruiks- en technische instructies goed door. Daar vind je ook de precieze aanwijzingen voor het correct afmeten, mengen en gebruiken van de GlassCast 50 epoxy giethars.

GlassCast 50 wordt verkocht als set met daarin de hars en de verharder. Bepaal vooraf hoeveel hars je nodig hebt voor het gietstuk. Het zou zonde zijn als je te weinig hebt besteld of als je teveel hars overhoudt.

Je begint met de hars en de verharder in de juiste verhouding af te meten en te mengen. Ook kun je direct eventuele pigmenten en/of kleuren aan de epoxy giethars toevoegen. Giet vervolgens de hars (tot maximaal 25/50 mm diepte, afhankelijk van de toepassing) in de mal, holte of tafelblad. Omdat GlassCast 50 is ontworpen voor dikkere gietstukken, is de uithardingstijd langer in vergelijking met andere soorten epoxy giethars. GlassCast 50 moet bij 50 mm ongeveer 48 uur worden uitgehard.

GlassCast 50 kopen? – Bestel direct op CarbonOnline.nl

Bekijk voor meer epoxy giethars producten het uitgebreide assortiment in de webshop van CarbonOnline.nl

 

Ben je op zoek naar een specifiek product of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, telefonisch via 0031 (0)85 0041 164 of stuur een e-mail naar info@carbononline.nl. Het gespecialiseerde team van CarbonOnline helpt je graag verder.

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.