Epoxy lijm CarbonOnline

Epoxy lijm CarbonOnline

Wat is epoxy lijm?

Epoxy is een chemische hars, bestaande uit twee componenten; de hars en de verharder. De epoxy lijm van CarbonOnline is dus een tweecomponentenlijm. Als we het hebben over epoxy lijm dan is deze gemaakt van deze hars. Dat betekent dat de lijm de eigenschappen van epoxy heeft, namelijk dat het taai en hard is. Epoxy lijm is ongevoelig voor aantasting door water, en zeer goed bestand tegen chemicaliën. Een andere belangrijke kwaliteit waarin epoxy lijm zich onderscheidt van bijvoorbeeld polyester is de enorme hechtingskracht.

Epoxy lijm CarbonOnline

Waar wordt epoxy lijm voor gebruikt?

Doordat lijm op basis van epoxy uitermate resistent is tegen water is het prima geschikt voor het verlijmen van onderdelen die onder water worden gebruikt. De zeer goede hechting op eigenlijk alle ondergronden maakt epoxy lijm van CarbonOnline perfect om te gebruiken in de modelbouw. Daarnaast wordt het veel gebruikt als reparatiemiddel, in veel gevallen wordt de epoxy lijm dan gemengd met een vulmiddel zoals bijvoorbeeld hout of gehakte koolstof vezel. Als het eenmaal uitgehard is, is epoxy lijm bovendien bestand tegen hogere temperaturen.

Hoe gebruik ik epoxy lijm?

Het verwerken van epoxy lijm is vrij eenvoudig. Dat komt vooral omdat er tegenwoordig lijmpistolen verkrijgbaar zijn waarmee de twee componenten simpel gemengd kunnen worden. Deze hebben we bij Carbononline.nl in verschillende afmetingen, zodat je altijd de juiste lijmpistool en meng-mondstuk  kunt vinden. Het is namelijk erg belangrijk dat de juiste mengverhouding aangehouden wordt bij epoxy lijm. Wanneer je een lijmpistool gebruik met de juiste meng mondstukken ben je verzekerd van de juiste mengverhouding. Epoxy lijm van CarbonOnline is makkelijk te doseren en aan te brengen, en hardt uit op kamertemperatuur. De epoxy lijm is te verkrijgen in tubes met verschillende inhoud. Dankzij de goede hechting op allerlei materialen is epoxy lijm zeer gewild voor de modelbouw, dan is een handzame tube met klein spuitstuk het meest handig. Je kunt de lijm heel goed doseren doordat hij niet waterig is, daarmee voorkom je lekvlekken op je model.

lijmpistool epoxy lijm
Welk gereedschap kan ik het beste gebruiken voor het verwerken van epoxy lijm?

Voor het verwerken van epoxy lijm moet je er rekening mee houden dat je je gereedschap daarna niet meer kunt gebruiken. Epoxy lijm kun je aanbrengen met een lamineerkwast, die gooi je na gebruik dus weg. Mocht je morsen met de lijm dan kun je dit nog wel verwijderen, zolang het maar niet uitgehard is. Gebruik daarvoor een niet-pluizige doek, anders is de kans aanwezig dat de lijm je doek uit elkaar trekt en krijg je de vlek niet meer weg. Vlekken zijn, ook mits niet uitgehard, tevens goed te verwijderen met aceton.

Ben je goed genoeg geïnformeerd over epoxy lijm? Lees dan ook onze andere artikelen.

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.