Extreem licht om te lezen en tegelijkertijd super sterke blogs

HomeFinancieelAutoGemakkelijk jouw auto tweedehands verkopen? Denk eens aan online!

Gemakkelijk jouw auto tweedehands verkopen? Denk eens aan online!

-

Daar staat ie dan, jouw nieuwe bolide. Maar nu nog je oude auto verkopen. Steeds minder mensen kiezen ervoor om hun auto in te ruilen bij de dealer maar om hem juist zelf te gaan verkopen. In dit blog gaan we dieper in op welke verschillende opties je allemaal hebt wanneer je het heft in eigen hand neemt. Welke opties heb je allemaal eigenlijk om jouw auto een nieuwe eigenaar te bezorgen?

Optie 1: verkopen via marktplaatsen en veilingsites

Er is een reeks van veilingsites waarop jij je auto aan kan bieden. Voordeel is dat jij de gehele verkoop gewoon lekker thuis vanuit je luie stoel kan regelen. Het nadeel is vaak dat het aanbod gigantisch groot is, en dat je daarom niet snel eruit springt met je oude auto ook al glimt ie van binnen en van buiten. Daarnaast ben je vaak veel tijd kwijt aan het beantwoorden van berichten van mogelijke kopers, voordat er daadwerkelijk een afspraak gemaakt wordt. Daarom blijft het aantrekkelijk om je auto in te ruilen, want zeg nou zelf niemand wilt lang met z’n vorige auto blijven.

Optie 2: verkoop services

Klaar met veilingsites en marktplaatsen? Tegenwoordig zijn er ook verkoop services die voor jou op zoek gaan naar een koper. Hiervoor betaal je wel een bijdrage, maar het scheelt jou enorm veel tijd en moeite. OSW is een nieuwe verkoop service waar jij eenvoudig je auto kan verkopen. En het lijkt erop dat OSW goed in de smaak valt. Deze service wordt maar liefst beoordeelt met een negen! 

Optie 3: inleveren bij de dealer

Als laatste kan je, je oude auto omruilen bij de dealer. Wellicht de meest snelle optie voorhanden, maar je laat wel veel geld op tafel liggen. 

In het kort heb je een paar goede opties om je auto aan de man te brengen. Verreweg de meest snelle optie is het omruilen bij een dealer, ook al laat je hierdoor veel op tafel liggen. Vervolgens zou je de verkoop volledig in eigen hand kunnen nemen door gebruik te maken van een veilingsite of marktplaats. Vaak duurt het wel een langere poos voordat je auto daadwerkelijk een nieuwe eigenaar achter het stuur heeft. Daarbij ben je vaak ook meer tijd kwijt met het beantwoorden van alle berichtjes van mogelijke kopers. Een relatief nieuwe dienst is onder andere OSW. Deze gaat voor jou op zoek naar mogelijke kopers en komt binnen een paar dagen al met een prijsvoorstel waar je op in kunt gaan. Eigenlijk een gulden middenweg als het gaat om je eigen auto verkopen. 

Sterk gerelateerde blogs

Heeft jouw auto een betrouwbare accu?

Het duurt nog even voor de echte kou zal gaan toeslaan in Nederland, maar het is nu al wel de tijd om je daar goed...

Lease een auto op diverse manieren

Het leasen van een auto is iets dat je op meerdere manieren kan doen. Wanneer je een auto nodig hebt is het belangrijk dat je...

Een auto leasen kan je met een nieuwe auto of een occasion doen

Autorijden is voor veel mensen iets wat dagelijks gedaan moet worden. Het is dan ook niet voor niets dat de auto voor veel mensen een...

Het kiezen van de juiste autoverzekering voor jou

Als het gaat om autoverzekering van je auto, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe weet je welke het meest...

Sterke blogs