Epoxy giethars – dé trend voor hobbyisten en kunstenaars

Epoxy giethars – dé trend voor hobbyisten en kunstenaars

Harsgieten is een uniek gietproces waarbij er gebruik kan worden gemaakt van epoxy giethars. Met behulp van giethars kunnen zeer speciale epoxyharsproducten worden vervaardigd, van bijzondere figuren, mallen en sculpturen tot originele sieraden en decoratieve elementen.

Wat is epoxy giethars?

Giethars is enorm populair geworden onder hobbyisten, kunstenaars en doe-het-zelvers. Epoxy giethars heeft vele toepassingsmogelijkheden en is uitermate geschikt voor het maken van onder andere figuren en sieraden. Je begint met een vloeibare toestand, waarna de hars na uitharding wordt omgezet in een vaste, stevige toestand. Hoewel deze harssoort iets duurder is in vergelijking met andere harsen, is epoxy giethars na uitharding reukloos, kristalhelder en niet giftig. Giethars heeft een relatief lange uithardingstijd, maar er kunnen daarentegen wel dikke lagen tot meer dan 10 cm mee worden gegoten. Epoxy giethars is daarom ook zeer geschikt voor het gebruik bij grotere objecten, zoals het gieten van tafelbladen en andere meubelstukken.

De voordelen van epoxy giethars

Harsgieten is een vrij eenvoudig proces en kan worden uitgevoerd met slechts een paar simpele basisgereedschappen en materialen. De eerste keren zal je nog even moeten wennen aan het materiaal en de werkwijze, maar na verloop van tijd zal je merken dat het harsgieten steeds sneller en eenvoudiger zal verlopen. Vele hobbyisten en kunstenaars gingen je al voor.
Met expoxy giethars kun je op een goedkope manier zeer fraaie, complexe en originele objecten produceren.

epoxy Giethars harsgieten

Epoxy giethars – werkwijze

Hoewel het deels afhankelijk is voor welke toepassing je de epoxy giethars gaat gebruiken, verschilt de werkwijze niet veel van elkaar.

Om te beginnen is het belangrijk dat je alle gereedschappen en werkmaterialen binnen handbereik hebt. Op deze manier kan je snel en zonder onderbrekingen aan de slag. Met een stuk karton of plastic folie bescherm je je werkplek tegen vuil en beschadigingen.

Epoxy giethars kopen

Het is zeer belangrijk dat de instructies van de fabrikant met betrekking tot de te gebruiken mengverhouding en andere veiligheidsfactoren vooraf worden gelezen en tijdens het gietproces worden nageleefd. Vaak worden om gezondheidsredenen passende beschermingsmaatregelen aangeraden, waaronder voldoende ventilatie, beschermende kleding en handschoenen, een geschikte veiligheidsbril en een mondkapje/ademhalingsmasker.

Voor de toepassing dient de giethars eerst vermengd te worden. Weeg de giethars en de geschikte verharder af volgens de aanbevolen mengverhouding, waarna de twee componenten voorzichtig met elkaar vermengd kunnen worden. Als je de heldere giethars een kleurtje of pigment wilt geven, voeg je geschikte kleurpigmenten toe en vermeng je dit goed met de massa.

Laat vervolgens het mengsel even staan, zodat de meeste luchtbellen al kunnen ontsnappen. Vervolgens kun je het mengsel in de opening van het te bewerken object of voorgevormde mal gieten. Let goed op dat luchtbellen worden verwijderd! Wacht bij meerdere gietlagen totdat de eerste laag volledig is uitgehard. Anders loop je de kans dat de gietlagen door elkaar heen zakken en dat zou erg jammer zijn!

Wil je meer informatie over het gieten van epoxyhars? Op YouTube zijn vele duidelijke instructievideo’s te vinden die stap voor stap uitleggen hoe je de mooiste objecten, sculpturen en sieraden kunt produceren.

Direct epoxy giethars kopen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Sieraden maken van giethars

Met epoxy giethars heb je oneindig veel mogelijkheden om bijzondere en originele sieraden te maken. Sieraden van giethars die veel worden gemaakt zijn onder andere armbanden, ringen, kettingen, armband- en kettinghangers, oorbellen en broches. Ook is het mogelijk om unieke sleutelhangers of een dasspeld te vervaardigen. Sieraden van epoxyhars zijn kristalhelder en kenmerken zich door hun ultra-gladde oppervlak. Daarnaast is het mogelijk om de sieraden verschillende kleuren en pigmenten te geven en elementen toe te voegen zoals bijvoorbeeld glitters, bloemen, steentjes of kristaldeeltjes. Met een uniek giethars sieraad steel jij de show!

Om mooie epoxy sieraden te maken, is het allereerst belangrijk dat je kwalitatieve giethars gebruikt. Let bij het kopen van epoxy giethars goed op de samenstelling van het product. Lees van tevoren goed hoe het product gebruikt moet worden, wat de uithardingstijd is en wat de houdbaarheid van het product is.

Bekijk voor nog meer inspiratie eventueel ook de instructievideo’s voor het maken van epoxygiethars sieraden op YouTube.

Wil jij epoxy giethars kopen voor sieraden? De epoxy harsproducten van GlassCast zijn een goede keuze het maken van sieraden.

GlassCast 10 – De perfecte heldere epoxy giethars

Voor het creëren van unieke sculpturen of sieraden is GlassCast 10 een uitstekende keuze. GlassCast 10 is een watervaste, UV-bestendige heldere epoxy giethars die geschikt is voor het gieten van verschillende objecten en diepe coatings tot een dikte van 10mm.

GlassCast 10 epoxy giethars

GlassCast 10 wordt door kunstenaars, hobbyisten en doe-het-zelvers aanbevolen voor het gieten van heldere sieraden (eventueel in combinatie met een pigment), 3D kunsthars, en het vullen van gaten in hout. De giethars kan na de toepassing gemakkelijk worden geschuurd en gepolijst om een perfect egaal en glanzende afwerking te verkrijgen – ideaal voor sieraden en kleine objecten!

Daarnaast kan GlassCast 10 in meerdere lagen worden aangebracht tot een onbeperkte diepte, waarna het oppervlak goed gepolijst dient te worden. Wanneer je echter dikkere gietstukken tot 50mm wilt vervaardigen, wordt GlassCast 50 aangeraden. Deze giethars heeft een andere samenstelling en is daardoor beter en gemakkelijker in gebruik voor het creëren van dikke objecten.

GlassCast 10 giethars. Dé perfecte epoxy giethars voor hobbyisten

GlassCast 10 – toepassing

GlassCast 10 is eenvoudig te gebruiken. Dit product is dus zeker een aanrader voor diegene die met harsgieten beginnen. Het is reuk-arm, gemakkelijk te vermengen en af te meten en vereist geen zogenaamde vacuümontgassing.

GlassCast 10 moet worden vermengd, gegoten en uitgehard bij een constante kamertemperatuur van ongeveer 20°C. De hars moet worden gemengd met een verharder in de verhouding: 2 delen hars met 1 deel verharder.

Tijdens de uitharding van de hars dienen de kleine luchtbelletjes uit de hars te worden verwijderd, wat zal resulteren in een perfect helder en glasachtig gietstuk. De GlassCast 10 is ook te gebruiken in combinatie met verschillende kleurpoeders en harspigmenten en kan eventueel worden aangevuld met decoratieve elementen zoals blaadjes, glitters en steentjes.

Direct GlassCast 10 in huis halen? GlassCast 10 is beschikbaar in verschillende hoeveelheden (500gr, 1kg en 5kg). Bekijk de mogelijkheden.

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met harsgieten vind je op CarbonOnline.nl

Epoxy giethars kopen? Op CarbonOnline.nl vind je een ruim assortiment. CarbonOnline biedt een uitstekende service en kwaliteit én de beste prijzen.

Voor gebruik voor verschillende doeleinden: sculpturen, sieraden, meubilair – dunnere en diepere coatings

Een volledige set met alles wat je nodig hebt voor het maken van je eerste eigen gietstuk

Set van 10 doorschijnende kleurpigmenten voor het creëren van subtiele tinten voor epoxy gietharsen

Maak je eerste epoxy giethars mallen met deze uitgebreide set

Zorg bij het harsgieten voor persoonlijke bescherming met o.a. handschoenen, een veiligheidsbril en een masker

Bekijk voor meer harsgiet-producten het uitgebreide assortiment in de webshop van CarbonOnline.nl

Ben je op zoek naar een specifiek product of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, telefonisch via 0 85 0041 164 of stuur een e-mail naar info@carbononline.nl. Het gespecialiseerde team van CarbonOnline helpt je graag verder.

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.