Extreem licht om te lezen en tegelijkertijd super sterke blogs

HomeWonenMet deze plant is je interieur compleet

Met deze plant is je interieur compleet

-

De kamerplant van dit jaar is toch wel echt de Ficus. Deze plant is perfect voor beginners en oersterk, want hij heeft maar weinig verzorging nodig. Ideaal dus! De Ficus is een echte hippe kamerplant, die je niet wil laten ontbreken. De Ficus kenmerkt zich door z’n bescheiden karakter en trendy kleurencombinaties. Onder de studenten is deze plant een echte favoriet. Maar ook voor de mensen die het eigenlijk spannend vinden om een plant in huis te hebben, maar er toch een willen. Dan is de Ficus echt een plant voor jou. Maar hoe verzorg je de Ficus? En waar komt deze hippe kamerplant vandaan?

Een belangrijk voedselbron

De Ficus komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië, maar is ook genaturaliseerd in het Middellandse Zeegebied, waar hij sinds mensenheugenis een belangrijke voedselbron is.

Ficus is de botanische naam van een geslacht in de moerbeifamilie. Er zijn maar liefst 750 soorten! In de keuken en aan een tafel is het meer bekend als de ‘vijg’ en in de woon- of slaapkamer, wordt de plant gezien als een ‘ficus’. Een Ficus is enorm gevoelig voor overbewatering, dus geef deze plant absoluut niet te veel water. Deze buitenplant houdt er niet van om nat te zijn, maar doet het ook niet goed als het te droog is. Het is de bedoeling dat je deze plant één keer per week water moet geven in de zomer en één keer per twee weken in de winter. Mocht je toch per ongeluk je Ficus te veel water hebben gegeven, dan kan het zijn dat er na loop van tijd bladeren af zullen vallen. Als je merkt dat de bladeren snel geel en bruin worden, stop dan met water geven en zorg dat de grond sneller opdroogt.

Hier moet je op letten bij de Ficus

De Ficus heeft niet voor niks zijn bijnaam ‘Rubberboom’. Deze naam is ontstaan, doordat het sap van de plant latex bevat. Omdat het sap latex bevat, wordt het als giftig beschouwd en moet je het uit de buurt van huisdieren en jongen kinderen houden.

Wanneer je het optimale uit je plant wil halen, moet je voor de Ficus een pot kopen die snel vocht kan afvoeren, omdat de Ficus niet van natte voeten gediend is. De beste soort potten verdampt overtollig vocht snel en helpt je grond ademen. Plastic of glazen potten kun je beter overslaan, want deze houden het vocht vast.

De leukste en makkelijkste beginnersplant die er is, de Ficus. Geweldig voor iemand die net begint, want het is niet erg vergevingsgezind en stelt nogal specifieke eisen aan de verzorging. De perfecte plek voor de plant is een plek met helder indirect zonlicht. Houdt de grond niet te nat, dus zorg voor een goede pot met drainagegaten.

Sterk gerelateerde blogs

Waarom EPDM voor je platte dak

Platte daken hebben goede dakbedekking nodig. De zon schijnt namelijk de hele dag door op de daken en regen blijft vaak nog een tijdje liggen...

Je huis onderhouden? Zo doe je dat.

Heb je net een woning gekocht, dan zul je je vast afvragen welk onderhoud er nu eigenlijk allemaal komt kijken bij je eigen paleisje. Vaak...

Hoe zorg je voor een vlekkeloze verhuizing?

Verhuizen kan heel simpel zijn, als je maar weet wat je doet. Zo is voorbereiding erg belangrijk en dien je veilig te werk te gaan....

Industriële meubels voor in jouw huis

Het interieur bij mensen thuis is steeds belangrijker aan het worden. Men besteed meer en meer tijd om ervoor te zorgen dat het huis op...

Sterke blogs