Extreem licht om te lezen en tegelijkertijd super sterke blogs

HomeWonenMet deze plant is je interieur compleet

Met deze plant is je interieur compleet

-

De kamerplant van dit jaar is toch wel echt de Ficus. Deze plant is perfect voor beginners en oersterk, want hij heeft maar weinig verzorging nodig. Ideaal dus! De Ficus is een echte hippe kamerplant, die je niet wil laten ontbreken. De Ficus kenmerkt zich door z’n bescheiden karakter en trendy kleurencombinaties. Onder de studenten is deze plant een echte favoriet. Maar ook voor de mensen die het eigenlijk spannend vinden om een plant in huis te hebben, maar er toch een willen. Dan is de Ficus echt een plant voor jou. Maar hoe verzorg je de Ficus? En waar komt deze hippe kamerplant vandaan?

Een belangrijk voedselbron

De Ficus komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië, maar is ook genaturaliseerd in het Middellandse Zeegebied, waar hij sinds mensenheugenis een belangrijke voedselbron is.

Ficus is de botanische naam van een geslacht in de moerbeifamilie. Er zijn maar liefst 750 soorten! In de keuken en aan een tafel is het meer bekend als de ‘vijg’ en in de woon- of slaapkamer, wordt de plant gezien als een ‘ficus’. Een Ficus is enorm gevoelig voor overbewatering, dus geef deze plant absoluut niet te veel water. Deze buitenplant houdt er niet van om nat te zijn, maar doet het ook niet goed als het te droog is. Het is de bedoeling dat je deze plant één keer per week water moet geven in de zomer en één keer per twee weken in de winter. Mocht je toch per ongeluk je Ficus te veel water hebben gegeven, dan kan het zijn dat er na loop van tijd bladeren af zullen vallen. Als je merkt dat de bladeren snel geel en bruin worden, stop dan met water geven en zorg dat de grond sneller opdroogt.

Hier moet je op letten bij de Ficus

De Ficus heeft niet voor niks zijn bijnaam ‘Rubberboom’. Deze naam is ontstaan, doordat het sap van de plant latex bevat. Omdat het sap latex bevat, wordt het als giftig beschouwd en moet je het uit de buurt van huisdieren en jongen kinderen houden.

Wanneer je het optimale uit je plant wil halen, moet je voor de Ficus een pot kopen die snel vocht kan afvoeren, omdat de Ficus niet van natte voeten gediend is. De beste soort potten verdampt overtollig vocht snel en helpt je grond ademen. Plastic of glazen potten kun je beter overslaan, want deze houden het vocht vast.

De leukste en makkelijkste beginnersplant die er is, de Ficus. Geweldig voor iemand die net begint, want het is niet erg vergevingsgezind en stelt nogal specifieke eisen aan de verzorging. De perfecte plek voor de plant is een plek met helder indirect zonlicht. Houdt de grond niet te nat, dus zorg voor een goede pot met drainagegaten.

Sterk gerelateerde blogs

Hoe je je huis kunt decoreren: verschillende mogelijkheden en stappen

Het decoreren van je huis is een geweldige manier om je eigen persoonlijke sfeer te creëren. Er zijn echter zoveel verschillende mogelijkheden om je huis...

Wat zijn de voordelen van kamerplanten?

Anno 2022 zijn er nog maar weinig mensen die hun woning groen inrichten. Het inrichten van een woning is natuurlijk moeilijk, maar een stukje natuur...

Tips om te doen bij lekker weer

In Nederland kennen we hele warme, maar ook koude dagen. Hoewel we de warme dagen kennen, hebben we in verhouding meer koude als warme dagen....

Leeghalen en opnieuw inrichten van je woning? Zo doe je dat!

Een leeg huis is een nieuw begin. Een huis waar je net bent verhuisd of een huis dat je net hebt aangekocht. Alles is nieuw...

Sterke blogs