Polyesterhars kopen bij CarbonOnline

Polyesterhars kopen bij CarbonOnline

Polyesterhars kopen, wat is polyesterhars

Wil je polyesterhars kopen, dan moet je de volgende basis informatie lezen; Polyesterhars een kunsthars waar een verharder aan toegevoegd wordt, waardoor het uithardt. Meestal wordt polyesterhars verwerkt met glasvezel, om op die manier een product te maken wat licht is, niet slijt, vormvast is en waterdicht.

.

Polyesterhars van CarbonOnlinw

Wanneer gebruik je polyesterhars

Polyesterhars wordt toegepast voor de productie en reparatie  van allerlei producten die licht in gewicht, duurzaam en waterdicht moeten zijn. Je kunt daarbij denken aan  rompen van boten, kano’s, campers, auto onderdelen, maar ook daken en zwembaden kunnen van  polyesterhars gemaakt worden.

.

Wat is het verschil tussen polyester- en epoxyhars

Infusie Polyesterhars

Polyester- en epoxyhars hebben ieder hun specifiek eigenschappen en voor- en nadelen. Om te beginnen is er de geur: polyesterhars ruikt heel sterk, veroorzaakt door de styreen in de polyesterhars. Dat is een nadeel als je polyesterhars verwerkt in een kleine, niet ventileerbare werkplaats. Bij epoxyhars heb je dat niet. Epoxyhars is geur-arm en minder agressief dan polyesterhars. Verder moet je bij polyesterhars rekening houden met krimp, terwijl epoxyhars daar geen last van heeft. Hierdoor is epoxyhars beter geschikt voor de productie van vormvaste makken ten opzichte van polyesterhars. Epoxyhars is echter een stuk hoger in prijs dan polyesterhars. Voor goedkopere producten met lagere technische specificaties, is het verstandig om polyesterhars te kopen omdat de prijs meer geschikt is dan epoxyhars.

Waar moet je rekening mee houden bij het verwerken van polyesterhars

Behalve de genoemde krimp bij polyesterhars moet je er ook rekening mee houden dat er bij polyester vaak een extra primer nodig is om een goede hechting te kunnen garanderen aan de ondergrond waarop het wordt aangebracht. Dat betekent dat er in veel gevallen een hecht primer gebruikt moet worden. Houdt er verder rekening mee dat je polyesterhars niet kunt gebruiken in combinatie met polystyreen. Polystyreen zal oplossen als het in aanraking komt met polyesterhars.

Primer voor Polyesterhars

Wie bestellen polyesterhars bij CarbonOnline.nl

pigment voor polyesterhars
Pigmenten voor Polyesterhars

Bij Carbonline kan iedereen terecht om polyesterhars te kopen. In onze klantenkring zitten veel professionals die dagelijks werken met onze polyesterhars. Zij weten Carbononline.nl te vinden en ze komen bij ons terug, omdat ze de prijs kwaliteit verhouding kunnen waarderen en bij ons een goede keuze hebben in uit ons assortiment harsen.

Benieuwd naar ons assortiment?

Op deze pagina vindt je ons assortiment polyesterharsen

Op deze pagina vindt je onze pigmenten, geschikt voor polyesterharsen

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.