Repareren van een carbon vishengel

Repareren van een carbon vishengel

Repareren van je carbon vishengel met de carbon vishengel reparatie kit

Vind jij het leuk om te vissen? Dan ben je zeker niet de enige, ons land heeft namelijk ontzettend veel vissers. Veel vissers maken gebruik van een carbon vishengel. Over de jaren heen is het niet ondenkbaar dat jouw carbon vishengel aan schade onderhevig is. Is jouw carbon vishengel kapot dan is het vaak mogelijk om deze te repareren. Dankzij onze carbon vishengel reparatie kit kun je dit geheel zelf doen. Benieuwd wat voor kit dit is en wat je moet doen om je carbon vishengel te repareren? Lees dan snel verder, hieronder lees je er alles over!

Een gebroken carbon vis hengel

Het kan altijd voorkomen dat je een keer te maken krijgt met een gebroken carbon vis hengel. De meeste breuken ontstaan doordat de visser op de hengel gaat staan. Indien je hiermee te maken krijgt is het noodzakelijk om hem te maken. Met een gebroken hengel kun je nu eenmaal niet meer vissen. Het repareren van een carbon vishengel is over het algemeen prima zelf uit te voeren.

.

Repareren van gebroken carbon vishengel

De speciale carbon vishengel reparatie kit

Verderop in deze blog kan je meer lezen over het reparatieproces voor jouw carbon vis hengel. Echter is het handig om eerst even stil te staan bij onze speciale carbon vishengel reparatie kit. Met deze set heb je alles in huis wat je nodig hebt voor het repareren van jouw carbon hengel. Voor het repareren van de hengel heb je geen speciale kennis nodig. Het repareren neemt maar een paar uur in beslag. Hierdoor is de carbon vishengel reparatie kit voor iedere visser een verstandige aankoop. Met de carbon vishengel reparatie kit heb je genoeg materiaal om ongeveer 3 gebroken hengels te repareren. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je voor de komende tijd vooruit kunt. Dat is ook de reden dat veel vissers kiezen voor deze handige kit.

Waaruit bestaat de carbon vishengel reparatie kit.
Repareren carbon vishengel reparatie kit

De carbon hengel reparatie kit bevat de volgende producten:

–150mm x 1000mm Profinish 90 gram vierkant geweven carbon.

-154 gram EL2 epoxyhars en 46 gram AT30 snelle verharder.

10 meter composiet krimp tape.

–Schuurpapier met korrel 120, 240, 400 en 800.

–2 lamineer kwasten, bekers en mengstokken

–NW1 polijstmiddel

–3 alcohol doekjes

Met deze inhoud heb je alles in huis om je hengel professioneel zelf te repareren.

Het reparatieproces – hoe moet je een hengel repareren?

Nu je weet wat de carbon vishengel reparatie kit is, is het van belang om te kijken naar het reparatieproces voor het maken van jouw vishengel. Bij het repareren is het noodzakelijk om alle stappen door te nemen. Dit is de enige manier waarop jij in staat bent om je vishengel weer volledig te herstellen. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder de belangrijkste stappen voor het repareren voor je onder elkaar gezet:

  • Het opruwen van het te repareren oppervlak – de eerste stap is het opruwen van het oppervlak. Je moet dit doen voor het gehele opperlak rond het gebroken hengel deel. Je kunt dit het beste doen met het meegeleverde schuurpapier van Mirka. Gebruik hiervoor het 120 grit schuurpapier.
  • Het aanbrengen van de hars – Ontvet nu de reparatieplek met een alcohol doekje. Vervolgens is het tijd om de epoxyhars aan te brengen. Het is van belang dat je de hars aanbrengt op het gehele gebied rondom de breuk. Deze hars zal er voor zorgen dat het carbon volledig geïmpregneerd wordt en één geheel wordt met de originele hengel.
  • Breng de delen samen – na het aanbrengen van de hars moet je de twee helften van de hengel naar elkaar brengen en fixeren. Zorg er echt voor dat de twee helften goed en recht tegen elkaar zitten. Dit is namelijk de enige manier waarop je ervoor kunt zorgen dat alles goed aan elkaar blijft zitten.
  • Wikkel de hengel in – het inwikkelen van de hengel is de volgende stap. Dit doe je met de 90 gram ProFinish vierkant geweven carbonweefsel. Van belang is om ondertussen extra hars aan te brengen met de meegeleverde lamineerkwast om ervoor te zorgen dat alles goed geïmpregneerd wordt.
  • Verwarm de tape – Breng nu de kriptape aan en verwarm de tape. Het verwarmen van de tape zorgt ervoor Dat de tape krimpt en het weefsel stevig rond de hengel drukt en de epoxy goed verspreid wordt. Daarnaast wordt de overtollige epoxy uit het carbon geperst.
  • Laat alles goed uitharden. Wanneer je de tape helemaal hebt verwarmd is het tijd om de Hengel op kamertemperatuur uit te laten harden. Als de epoxy goed uitgehard is, mag de tape verwijderd worden.
  • Poets alles op – de laatste stap is het afwerken van de hengel. Door je hengel te schuren met het meegeleverde 240, 400 en 800 grit schuurpapier ontstaat er al een mooi resultaat. De laatste stap is om vervolgend de hengel te poetsen met de meegeleverde NW1 polijstpasta. Hierdoor ontstaat een mooie en professionele afwerking.
repareren carbon vishengel

Het is belangrijk om alle stappen goed te volgen voor een professioneel resultaat. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het resultaat niet zal zijn wat je voor ogen had. Probeer het niet af te raffelen maar neem de tijd. Alleen door zorgvuldig te werk te gaan en de tijd te nemen kun je jouw vishengel weer helemaal herstellen. Voor je het weet kan je weer vissen met jouw gerepareerde carbon vishengel.

Kies vandaag nog voor de speciale kit

Is jouw carbon vishengel kapot dan raden wij je echt aan om te kiezen voor de carbon vishengel reparatie kit. Door deze vandaag nog te bestellen is het ook voor jou mogelijk om je vishengel snel en eenvoudig te repareren. Door deze reparatie hoef je je tijdens het vissen geen zorgen meer te maken over je hengel. Mocht je vragen hebben over het gebruik van de carbon vishengel reparatie kit dan is het altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen. Ons team staat namelijk klaar om je verder te helpen.

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.