Extreem licht om te lezen en tegelijkertijd super sterke blogs

HomeZakelijkWat te doen bij letselschade?

Wat te doen bij letselschade?

-

Helaas komt het vaker voor dat mensen bepaald letsel oplopen. Dit kan door verschillende manieren komen. Een van deze manier is door middel van bijvoorbeeld een verkeersongeluk, maar daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden. Wel is het hierbij handig als het een en ander geregeld wordt, maar wat moet je dan precies doen? Hieronder lees je meer over wat je moet doen bij letselschade!

Zorg voor bewijsmateriaal

Wanneer je letsel hebt opgelopen door een ander, is diegene dus aansprakelijk. Wel is het handig als je hier het nodige bewijs van hebt. Door het bewijs kun je er namelijk voor zorgen dat je kunt laten zien dat de ander aansprakelijk is. Je kunt het bewijs op verschillende manieren tonen. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn van het moment zelf. Niet alleen de foto’s zijn een goed bewijsmateriaal, want ook een politierapport die gemaakt wordt en een schadeformulier tellen mee. 

Ga langs bij een arts

Wanneer je letsel hebt opgelopen is het natuurlijk van belang dat je zo snel mogelijk langsgaat bij een arts. Dit is zowel voor je eigen gezondheid, maar ook om een medisch dossier op te laten stellen. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijke aandoeningen en het ongeval en wat dit met elkaar te maken zou hebben. Hierdoor kan de andere partij niets zeggen over het niet ontstaan van aandoeningen door het ongeval. 

Op zoek naar rechtshulp

Op het moment dat je schade oploopt, komen hier natuurlijk ook de nodige kosten bij kijken. Het liefste draai je niet zelf op voor deze kosten als je deze schade ook niet zelf gemaakt hebt. Door middel van rechtshulp, kun je ervoor zorgen dat de tegenpartij deze schade moet vergoeden. 

Aansprakelijkheid stellen

Wanneer je een schadevergoeding wilt claimen en ontvangen, moet er een aansprakelijke zijn. Hierbij moet je een claimprocedure starten. De tegenpartij kan de aansprakelijkheid volledig, voor een deel of helemaal niet erkennen. Wanneer er een volledige aansprakelijkheid is, wordt de hele schade vergoed. 

Ook kan het zo zijn dat er maar een deel wordt erkent of zelfs helemaal niet. Hierbij is het handig om een letselschade jurist ernaar te laten kijken. Diegene kan dan in onderhandeling met de verzekeringsmaatschappij en de wederpartij. Wanneer je er echt niet uitkomt, kun je de keuze maken om naar de rechter te stappen, want hierdoor kun je mogelijk wel je smartengeld ontvangen en ben je geen kosten kwijt aan de schade door de ander. 

Sterk gerelateerde blogs

Kantoorpand inrichten en goed onderhouden: zo pak je dat aan!

Een kantoorpand is een belangrijke investering voor elk bedrijf. Het is dan ook van cruciaal belang dat dit pand goed onderhouden wordt, zodat het uiteindelijk...

Kies voor een leidingsysteem dat goed past bij het pand

Het is binnen en rondom panden belangrijk om te zorgen voor de juiste systemen op het gebied van de leidingen. Je wilt er zeker bij...

Alles wat je moet weten over barkoeling

Veel mensen maken gebruik van de horeca. Hierbij kan het zo zijn dat ze bijvoorbeeld een nachtje weg gaan, maar kan het ook zo zijn...

Bijzondere gelegenheden op werk

Als het kerstmis is dan liggen er vaak thuis veel cadeautjes onder de boom en geeft het een erg goed gevoel om deze uit te...

Sterke blogs